jun 222014
 

Zelfacceptatie, deel 2

Type 2.

In mijn vorige bericht over zelfacceptatie maakte ik onderscheid tussen 2 typen van niet acceptatie:

Type 1: Ik wil een ander zijn
Type 2: Ik ben perfect in orde, maar accepteer een aspect van het leven niet.

Onlangs kreeg ik het volgende e-mail bericht:

Sent: Monday, June 2, 2014 3:01 PM
To: mail @ astroboot.com

Hallo, graag zou ik eens willen weten of mijn mars vierkant zon er altijd voor heeft (en nog steeds) gezorgd dat ik heel snel kwaad/agressief word. Kan dit of dienen er nog andere invloeden te zijn in de horoscoop?hopelijk kunt u me hierover inlichten.bij voorbaat dank

De boodschap hier luidt:

Ik ben pefect in orde, maar iets buiten mijzelf zorgt er steeds voor dat ik niet ben wie ik eigenlijk ben. Dat daar buiten mezelf zorgt er steeds voor dat ik kwaad word. En als dit ene de oorzaak niet is, geef me dan nog een reeks andere zaken buiten mezelf aan die daarvoor zorgen.

Hoe kan ik dit bericht zo lezen?

De briefschrijver zegt niet: Ik heb mezelf niet in de hand als het om agressie gaat. Nee, er ligt iets vast buiten mezelf dat mij daar steeds toe dwingt. Immers, horoscoopstanden liggen vast en kunnen niet meer veranderd worden.

Dit nu is typisch de uiting van iemand die zichzelf prima in orde vindt, maar een deel van het leven niet accepteeert. Agressie is namelijk een vitaal onderdeel van het leven zelf en ieder mens moet daarmee goed leren omgaan.

Dit is zelfs een van de belangrijkste levenstaken voor de niet bewuste of laag bewust mens.

Type 2 kan zeer ernstige vormen aannemen zoals moge blijken uit een tweede bericht:

From: xxx
Sent: Tuesday, June 17, 2014 5:29 PM
To: AstroBoot

Geachte heer Boot,

– sinds een aantal jaren heeft er een grote spirituele ontwikkeling bij mij plaatsgevonden, waarbij ik sinds ruim een jaar uit ben gekomen op een totale helderheid van de eenheid van alle dingen, het non-duale aspect van ons bestaan. Dit geeft me veel helderheid en steun en rust, ook in deze turbulente tijden van het afgelopen half jaar.

– Ik zou heel graag vanuit mijn hart en mijn (volle) potentie willen leven en werk willen doen, gebruik makend van de capaciteiten die ik ervaar te hebben (zeer intuïtief heldervoelend / helderwetend), empatisch (vanzelfsprekend vanuit mijn volle overtuigingen dat we allemaal één zijn), intelligent, doortastend, toegewijd, krachtig en communicatief sterk). Nu ligt mijn vraag vooral op dat punt: hoe!? Ik zou zelf niet weten hoe mijn talenten in een vorm te gieten die ook werkelijk praktisch is.

Wie nuchter kijkt ziet hier een reeks opmerkingen die zo van een commerciele astrologie-site gehaald kunnen zijn. De persoon in kwestie is patient en heeft extreem ernstige klachten. In dit bericht wordt dat maar op een punt duidelijk:

Ik ben zo extreem bijzonder en ga bijzondere dingen doen, maar weet niet hoe. En inderdaad: dat kan niet: iemand die over al die bijzondere eigenschappen beschikt weet namelijk wel hoe. Dat wil dus zeggen dat de bijzondere eigenschappen omkeringen zijn van vitale energie.

Anders gezegd van onderdrukte agressie.

Deze persoon wijst nog veel vehementer dan de eerste het vitale gebied van agressie af.

Conclusie

De eerste levenstaak van de mens die op de drempel van bewustworden staat luidt: accepteer jezelf en maak een eenheid van de polariteit. Niet door een van de polen te ontkennen, maar door ze allebei te laten functioneren. Daardoor ontstaat vitaliteit. Daardoor ontstaat op het leven gerichte actie.

Wie de polariteit ontkracht door de ontkenning van een van de twee komt terecht de toestand van: “Ik wil wel, maar ik weet niet hoe.” In het meest ernstige geval leidt dit tot wat genoemd wordt manische depressie.

Wie verder wil gaan in de praktijk wijs ik tot slot op Lessen in zelfacceptatie.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)