jun 122016
 

Doorgangsfasen

De levenstaak kent meer dan een aspect. Het algemeen aspect is de levenstaak in het groot gezien. Deze blijft het leven lang gelijk. Er is echter ook een leeftijdgebonden aspect aan de levenstaak.

De fijne verdeling daarvan loopt in cycli van 7 jaar. Na iedere 7 jaar volgt een nieuw aspect aan de taak, een nieuwe subtaak.

Daarnaast is er een grotere verdeling. Deze wordt waargenomen als “levenscrises”. Crisis in de ware zin’ van het woord: een nieuw inzicht dat leidt tot meer bewustzijn en een stap vooruit in de uitvoering van de levenstaak. Ik noem dit aspect doorgangsfasen.

Of: een weigeren om voort te gaan. Ieder mens heeft in deze doorgangsfasen en alleen hier de beschikking over de vrije wil. Dat wil zeggen: doorgaan of weigeren.

Doorgaan heeft tot gevolg: een meer vervuld leven; weigeren een minder vervuld leven. Deze gevolgen staat de mens niet vrij ter beschikking. Dat wil zeggen: iemand kan rustig weigeren, maar kan niet weigeren en als beloning een beter of meer vervuld leven eisen.

De doorgangsfasen spelen zich bij iedereen af in de volgende levensjaren bij een leven tot 90 jaar.

  1. 18 – 21
  2. 35 – 42
  3. 56 – 63
  4. 77 – 84

In een volgend bericht ga ik wat uitgebreider en meer inhoudelijk in op deze doorgangsfasen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)